KAUNO R. POLICIJOS PAREIGŪNŲ AKCIJA “DIENA BE ŽALINGŲ ĮPROČIŲ” JONUČIŲ VIDURINĖJE MOKYKLOJE

Judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriaus (toliau – JSN Kauno regiono skyriaus) nariai ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) policijos pareigūnai įgyvendindami Kauno rajono savivaldybės Sveikatos Bendruomenės Tarybos remiamą projektą „Žalingiems įpročiams mokyklose – NE“ organizavo akciją „Diena be žalingų įpročių“ Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos moksleiviams. Pirmoje dalyje Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS PP vyresniojo specialisto Dariaus Joneikio, VPS PP Garliavos PN nepilnamečių reikalų specialisčių Rimos Skaisgirienės ir Ingos Gustaitytės buvo susitikta su 9 klasių moksleiviams, kuriems buvo interaktyviai ir patraukliai pristatyta tabako ir alkoholio daroma žala organizmui, priminta apie teisinę atsakomybę už pamokų metu vartojimą alkoholį ir tabako gaminių. Taip pat buvo priminti administraciniai teisės pažeidimai susiję su alkoholio ir tabako gaminių vartojimą viešose vietose, nupirkimą nepilnamečiams ir kt. Buvo pravesta prevencinė priemonė „Neblaivus ir pavojingas“: patikrinta moksleivių reakcija į maždaug 2 promilės stiprumo demonstruojančius specialius akinius, kamuoliu pataikymas į specialiai parengtus vartus bei suorganizuotos miniatiūrinio automobiliuko slalomo lenktynės. Nugalėtojams įteikti specialus prizai. Po to moksleiviams pademonstruotos specialios priemonės apie tabako gaminių (imitacinės cigaretės „Talbor“ su dervų likučiais ir kt.) žalą organizmui. Buvo skatinami aktyvūs mokiniai prisijungti prie Kauno rajono Jaunųjų policijos rėmėjų būrelio ir aktyviai vykdyti prevencinę veiklą mokymo įstaigoje.

Akcijos metu buvo suorganizuotas draugiškas krepšinio turnyras tarp Kauno rajono policijos pareigūnų ir Kauno rajono Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos moksleivių. Kauno rajono policijos komisariatą atstovavo: VPS PP Domeikavos PN viršininkas Mindaugas Kairys, KPS tyrėjai Saulius Bakutis ir Mindaugas Urbšys bei VPS Prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Darius Joneikis. Po finalinio švilpuko su aiškia tašku persvara laimėjo Kauno rajono Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos moksleiviai. Kauno rajono policijos pareigūnai įteikė nugalėtojų taurę mokiniams. Mokyklai buvo įteikta ir puodukai su projekto simbolika ir šių metų šūkiu „ MES prieš žalingus įpročius mokyklose“. 

Visą dieną (pertraukų metu) Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS PP Garliavos PN pareigūnai vykdė prevencines priemones (viešą ir neviešą patruliavimą) prie Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos ir jų prieigų, tikslu užkardyti psichoaktyvių priemonių plitimą Pravesti profilaktiniai pokalbiai su jaunuoliais, kurie kėlė riziką vartoti tabako gaminius. 

Dėkojame L.e. Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos direktoriaus pareigas Valentinui Padriezui ir kūno kultūros mokytojui Sauliui Dubickui už suorganizuotas draugiškas krepšinio turnyrą ir teisėjavimą. Taip pat dėkojame visam mokytojų kolektyvui už supratingumą ir pagalbą pravedant Garliavos Jonučių vidurinėje mokykloje akciją „Diena be žalingų įpročių“.