KAUNO RAJONO JAUNIMO KONFERENCIJA “JAUNAS.SVEIKAS.AKTYVUS”

Kauno rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apvalusis stalas“ (toliau –KRJOSAS) kartu su Aleksandro Stulginskio universiteto Studentų atstovybe (toliau – ASU SA) ir Kauno rajono savivaldybės Bendruomenės sveikatos Taryba organizavo pirmąją Kauno rajono jaunimo konferenciją „Jaunas.Sveikas.Aktyvus“.

Į ASU III rūmus susirinko per 60 dalyvių iš įvairių Kauno rajono jaunimo ar dirbančių su jaunimu organizacijų, Kauno rajono mokymo įstaigų. Visiems atvykusiems į konferenciją gavo po antistresinį kamuoliuką su konferencijos pavadinimu ir KRJOSAS logo. 

Pirmoje konferencijos dalyje Lietuvos sveikatos mokslų universitetodocentas, biomedicinos mokslųdaktaras Aurelijus Veryga įdomiai pristatė pranešimą tema: „Ar blaivus gyvenimas yra radikalus?“. Daugeliui susirinkusių pateikta informacija buvo įdomi ir sukėlė daugeliui klausimų. Vėliau II konferencijos dalyje buvo interaktyvus Lietuvos sporto universiteto Sveikatos, fizinio ir socialinio ugdymo katedros lektorės Kristinos Visagurskienės pranešimas tema: „Sveika gyvensena – pradėkime nuo mankštos”. Visi konferencijos galėjo susipažinti su puikiai ir paprastai tempimosi ir mankštos pratimais, kuriuos galėtu panaudoti praktikoje, ypač ilgai sėdintis kėdėse ar dirbantys sėdimą darbą. 

Po kavos pertraukėlės, judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriaus nariai organizavo III dalyje „Wii šokių varžytuves“.  Visi konferencijos dalyviai susiskirstė į 11 komandų po 4 dalyvius, kurie susirungė šokių aikštelėje.  Pagrindinis principas tiksliai atkartoti ekrane šokantį stimuliatorių (šokėją). Žaidimų vairalazdės su kompiuteriniu žaidimu sujungtos Wi-Fi ryšiu, todėl žaidėjai gali nepriklausomai nuo nieko lengvai judėti ir laisvai šokti. Laimi žaidėjai surinkę daugiausiai taškų kiekviename šokyje žaidime. 

Varžytuves laimėjo Zapyškio pagrindinės mokyklos komanda „Puponautai“, antri liko ASU SA komanda „Ignorai“, treti liko Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos komanda „Žiogai“. Nugalėtojams buvo įteiktos nugalėtojų taurės ir tai patvirtinantis diplomas ir pagal projektą „Jaunas.Sveikas.Aktyvus“ paruošti sveikatinimo prizai. Kiti prizininkai gavo diplomus ir paruoštus organizatorių prizus.

Dėkojame ASU Studentų atstovybės studentus už pagalbą organizuojant konferenciją, judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriui už suteiktas priemones šokių varžytuvėms pravesti.