KAUNO RAJONO POLICIJOS PAREIGŪNAI SKAITO MODULIACINES PASKAITAS APIE ŽALINGUS ĮPROČIUS MOKYKLOSE

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS PP) vyresnysis specialistas Darius Joneikis kartu su Vilkijos policijos nuovados specialiste Rasa Malijauskienė įgyvendindami judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriaus (toliau – JSN Kauno regiono skyriaus) parengtą ir Kauno rajono savivaldybės Sveikatos Bendruomenės Tarybos finansuojamą projektą „Žalingiems įpročiams mokyklose – NE“ organizavo moduliacines paskaitas Saulėtekio A.Mackevičius pagrindinėje mokykloje ir Vilkijos gimnazijoje. Moduliacinėse paskaitose policijos pareigūnai sumodeliuodavo teisės pažeidimo situaciją, kartu su moksleiviais spręsdavo jų teisės pažeidimų įvertinimo bei pastebėjimų. Moksleiviai sužinodavo iš policijos pareigūnų dažniausiai pažeidimus darančių moksleivių neigiamus reiškinius ir pasekmes. Taip pat gavę iš Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro prevencines priemones apie tabako gaminių ir alkoholio vartojimo pasekmes galėjo patys asmeniškai pamatyti kokios pasekmės. Moksleiviams teko išbandyti specialių akinių „Neblaivus ir pavojingas“ poveikį. Sunkiai sekėsi įveikti tiesios linijos testą ar su futbolo kamuoliu pataikyti į tam paruoštus vartus. Aštuoni atrinkti vaikai galėjo pabandyti automobilio slalomo „Dvi promilės“ užduoties sudėtingumą. Pirmas tris vietas laimėjusiems mokiniams buvo įteikti specialūs šiam projektui įgyvendinti prizai.

Paskaitose dalyvavo Saulėtekio A.Mackevičiaus pagrindinės mokyklos 5-10 klasių mokiniai  viso 25 mokiniai. Vilkijos gimnazijoje dalyvavo apie 50 mokinių iš 7 klasių.

Dėkojame už suteiktą pagalbą organizuojant moduliacinę paskaitą Saulėtekio A.Mackevičiaus pagrindinės mokyklos direktoriui Juliui Tovtkevičiui.